My Website

Changing the world, one site at a time…

Doar 14% din fondurile pe agricultură au fost absorbite

Marti, premierul a supervizat sedinta comitetului interministerial pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor comunitare, in agricultura. La sedinta ce a avut ca tema stadiul absorbtiei fondurilor europene destinate agriculturii au participat si responsabilii APDRP, APIA si PNDR.
Mai multe detalii...

Finanțări în agricultură: Ministerul Agriculturii și APDRP au încheiat un acord cu Bancpost pentru facilitarea creditelor

Bancpost a incheiat un protocol de colaborare cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si Fondul de Garantare a Creditului Rural, pentru facilitarea accesului la produsele bancare necesare proiectelor de investitii cu fonduri europene.
Mai multe detalii...

APDRP decontează TVA exclusiv pentru cheltuielile eligibile beneficiarilor Măsurii 431.1

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a anuntat marti ca deconteaza TVA exclusiv pentru cheltuielile eligibile beneficiarilor Masurii 431, sub-masura 431.1, faza 3, pentru cheltuielile neeligibile beneficiarul suportand toate costurile din fondurile proprii, informeaza NewsIn.
Mai multe detalii...

Bilanțul inundațiilor din luna iunie: pagube de 133 mil lei

Inundaţiile din luna iunie au distrus aproape 278.000 hectare de culturi agricole. Valoarea pagubelor estimate, până în acest moment, în funcţie de cheltuielile efectuate de către producătorii agricoli, este de 133,6 milioane lei, potrivit datelor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) citate de Agerpres.
Mai multe detalii...

Prognoza agrometeorologică pentru sfârșitul lunii iulie

În această perioadă va predomina o vreme mai caldă decât în mod normal, în cea mai mare parte a teritoriului agricol.
Pentru sfarsitul lunii iulie 2010, agrometeorologii au anuntat ca rezerva de umiditate în cultura de porumb, pe profilul de sol 0-100 cm se va încadra în limite satisfăcătoare şi apropiate de optim în regiunile agricole vestice, centrale şi nordice ale ţării.
Mai multe detalii...

România ar putea deveni ţara cu cea mai dezvoltată agricultură ecologică din Uniunea Europeană

Dacă Ministerul Agriculturii ar da curs solicitărilor Asociaţiei Bio-România, în câţiva ani, ţara noastră şi-ar putea disputa supremaţia în Europa în domeniul Agriculturii Ecologice, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Bio-România.
Mai multe detalii...

APDRP are aproape 100 de milioane de euro disponibili pentru panificaţie, dulciuri şi procesarea produselor lemnoase şi nelemnoase

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) anunţă deschiderea primei sesiuni pentru depunerea proiectelor din cadrul Schemei de Ajutor de Stat N578/ 2009 aferentă Măsurii 123 „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere” a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).
Fondurile totale disponibile, în cadrul acestei sesiuni de primire a proiectelor, sunt de 99 de milioane de euro, din care 79,2 milioane de euro sunt alocaţi pentru investiţiile care vizează sectorul agricol şi 19,8 milioane de euro pentru investiţiile care se încadrează în sectorul forestier.
Mai multe detalii...

Majorarea TVA va duce la falimentul a 8% din societățile agricole

Federația Agrostar consideră că majorarea TVA la 24% va duce, pe lângă scumpirea produselor agroalimentare cu 5-7%, și la falimentul a circa 7-8% din societățile din domeniul agricol, în timp ce până la 10% din angajați ar putea fi trimiși în șomaj.
Mai multe detalii...

Două kilograme de ouă, vă rog!

Parlamentul European a votat o propunere de schimbare a standardelor de etichetare a alimentelor. Astfel, produsele vor fi vândute de la anul numai în funcție de greutate, nu la bucată.
Mai multe detalii...

Agrostar: Majorarea TVA va duce la scumpirea produselor agroalimentare cu 5 – 7 la sută

Federaţia Agrostar consideră că majorarea Taxei pe Valoarea Adăugată la 24 la sută, pe lângă scumpirea produselor agroalimentare cu 5 – 7 la sută, anulează măsurile de combatere a evaziunii fiscale şi favorizează piaţa neagră.
Mai multe detalii...

Aproape 2,8 miliarde de euro nerambursabili vor ajunge la beneficiarii FEADR

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a încheiat contracte de finanţare pentru dezvoltarea mediului rural în valoare de 2,79 miliarde de euro.
Mai multe detalii...

Atenţie! Anunţaţi APIA în termen de maxim 10 zile dacă aveţi culturi agricole calamitate de inundaţii

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte fermierilor care au depus cereri pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă şi ale căror culturi au fost inundate că trebuie să anunţe, în scris, în termen de cel mult 10 zile lucrătoare, apariţia cazului de forţă majoră.
Mai multe detalii...

BCR sprijină accesul agricultorilor la credite bancare

Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si Fondul de Garantare a Creditului Rural un Protocol de Colaborare care va facilita accesul la credite bancare al beneficiarilor Programului National de Dezvoltare Rurala.
Mai multe detalii...